2016. szeptember 16., péntek

Tizenkettedik rész

A délután viszonylag jól telt, sztorizgattak, mindenki meg akarta ismerni Backet, és bár a fiúnak nem volt sok érdekes története, mégis mindenki (Nicket kivéve) őt akarta hallgatni. Még Luna is ovisként ült legjobb barátja előtt, mint akinek most olvassák fel a kedvenc részét a kedvenc meséjéből, pedig ő maga is szereplője volt egy-egy történetnek. Nick már távolságtartóbb volt, az első percektől hátrébb húzódott a csapattól, és csak akkor szólalt meg, ha fel akart vágni, vagy ha a helyzet megkívánta. Húga egy idő után megelégelve a szituációt, félrehúzta testvérét, hogy a többiek ne hallják őket.
- Még mindig játszod magad? Nem gondolod, hogy ez egy kicsit gyerekes? - kérdezte mosolyogva.
- Gyerekes!? Egyáltalán nem - felelte komoran.
- Oké, akkor kérdezem másképp. Mi a fene bajod van? Back jó fej, nem nyomulós típus és jó a humora. Általában te is az ilyen haverokat keresed.... Te is ilyen vagy!
- Semmi.
- Ahaaa... már értem! - mérte végig kaján mosollyal Nicky bátyját.
- Mit? - nézett unottan a fiú húgára.
- Az zavar, hogy vele Luna közvetlenebb, felszabadultabb és több a közös emlékük.
- Nem... nem ez zavar - nézett keserűen a lányra, mintha egy gyógyuló sebét tépte volna fel valaki.
- Nem versz át, Nick! A testvéred vagyok, ismerlek. Luna más neked, fontosabb, de ne szúrd el az isten szerelmére, mert még én is bírom a csajt. Amúgy meg, mióta zavarnak más fiúk? Back már ezerszer leszögezte, hogy ő csak Luna haverja, és ha nem találnak lakást, akkor megy is.
- Nem is ezzel van a baj - nevetett fel keserűen a fiú. - Te nem láttad Luna arcát mennyire örült neki, és most mondhatod, hogy Luna ilyen, de sose láttam még így örülni, még Evanak sem. És Back... bírnám a srácot, komolyan, viszont a szeme mást mondd, mint amit ő maga mond.
- És Luna?
- Mi van vele?
- Még, ha Back így is érez, Lunában nem bízol annyira, hogy téged szeret, és közben nem másra vágyik csakis rád? Nick... ők csak barátok.
- Ja, csak tudod, ritka az olyan fiú-lány barátság, ahol az egyik nem érez többet.
- És te ezért nem érzed jól magad? Te, Nick Graham, aki csak azért összejött egy csajjal a pasija előtt, hogy bemutassa, ő erre is képes. Na, ne viccelj már! Most lenne lehetőséged, hogy jobban megismerd Lunát, hogy közelebb kerülhess Lunához. Ha te ezt nem használod ki, akkor már bocs, de te egy nagy barom vagy.
- Na és? Mit érdekel téged, aki mindig csak morgott a lányok miatt? - emelte tekintetét a pár méterrel odébb lévő társaságra, Lunára.
- Mit érdekel? Te a bátyám vagy, rossz lenne látni a szomorú fejedet a suliba és a mérges verziót otthon.
- Jó, de akkor sem megyek vissza! Eddig is csak azért maradtam, mert kínos lett volna elmenni.
- Te tudod! - azzal a lány visszament a társasághoz, és Lunának súgott valamit. Pár pillanat múlva a barna hajú lány állt meg Nick előtt. A fiú kérdőn nézett rá.
- Mit akartál mondani? - kérdezte ridegen a lány. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése