2016. május 16., hétfő

Tizedik rész

Másnap Luna hamar felkelt. Szabadnak és boldognak érezte magát. Miután sikerült mindennel elkészülnie, sietve lépett ki az utcára, hogy időben beérjen a suliba, amikor egy kéz visszarántotta, majd befogta a szemét egy ölelés kíséretében.
- Na, ki vagyok? - szólalt meg egy kellemes, mély hang.
- Hm... nem is tudom - töprengett a lány. Először Nickre gondolt volna, reménykedett benne, hogy ő az, de neki nem ilyen mély a hangja, és az illata is más.
- Csak nem felejtetted el a hangom? - csodálkozott el a fiú, majd megfordította a lányt, hogy a szemébe nézhessen. Nem az volt, akire Luna számított, de az örömöt, amit okozott annál nagyobb.
- Back! De jó, hogy itt vagy! - ugrott a fiú nyakába. Nick ekkor fordult be az utcában. Őt nem nagyon látták, de ő jól látott mindent, és persze félre is értette a jelenetet. Back volt Luna legjobb és egyetlen barátja az előző sulijából.
- De... te mit keresel itt? - engedte el a fekete hajú fiút. - Nem a sulidba kéne indulnod?
- Hát... induljunk, mert attól még te elkésel. Útközben mindent elmesélek - noszogatta a lányt, mire ő nehezen, de beadta a derekát, és felvette a fiú tempóját.
- Akkor kezdj el mesélni! - szólalt meg egy idő után. - Mit keresel itt?
- Anyuék költöznek. Minden városban szét néznek, ahol jó áron találnak lakást, és amit a közelben van. Itt is találtak párat.
- Értem. És? Miért költöztök? Meddig maradsz?
- Nem tudom. Anyuék nem kötötték a lelkemre, így fájó szívvel, de meg kellett válnom a barátaimtól. Kb. két hétre jöttünk, ha találunk lakást, akkor maradunk - egy darabig újabb csend állt be. Luna erősen az útra koncentrált, nem akart tudomást venni róla, hogy egykori legjobb barátja mennyire megváltozott, menyire jól néz ki...
- Suli után... lenne kedved elmenni a mezőre? - emelte fel a tekintetét Luna, és egyenesen a fiúéba fúrta. - Biztos jól kijönnél a többiekkel.
- Ha nekik nem gond - nevette el magát kínosan Back. - Aztán meg, végre találkozhatok az "utódommal".
- Ha-ha - bökte meg az oldalát Luna. Egy ismerős illat csapta meg a lányt, ahogy valaki nekik ment.
- Bocs, beengednél?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése